Sandra: “Deze zomerse watermeloensalade is heel lekker in combinatie met het zoute van feta, het zoete van blauwe druiven en de intense smaak van verse basilicum. Om te serveren als bijgerecht bij de BBQ of als maaltijdsalade met wat rucola.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegetarische notengehaktbrood
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget zomerse watermeloensalade
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,91 p.p.
Dit heb je nodig
- ½ watermeloen
- Handje schoongemaakte druiven
- Ca 75 gram fetakaas (lactosevrij)*
- Handje verse basilicumblaadjes
- 2 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- ½ citroen + rasp
- Zeezout en peper naar smaak
- Wat grove peperkorrels naar smaak (optioneel)
Zo maak je het
- Snijd de watermeloen in plakken en verwijder de schil.
- Schik de watermeloen op een mooie schaal.
- Halveer de druiven, verdeel deze over de watermeloen en verbrokkel de fetakaas erover.
- Meng de olijfolie, balsamico, citroensap en rasp, zout en peper tot een dressing en schenk dit over de salade.
- Scheur de basilicumblaadjes en verdeel deze samen met wat peperkorrels over de salade.
Tip: Leg de watermeloen van tevoren in je koelkast dan is je salade extra fris!
*Lactosevrije feta is verkrijgbaar via webshops, je kunt deze vervangen door lactosevrije mozzarella of veggie kaasalternatief.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie