Sandra: “Eet je gluten- en lactosevrij, 100% plantaardig en houd je van scones? Met dit vegan recept kun je ze eten! Deze scones zijn simpel te maken en superlekker met jam en een flinke toef opgeklopte kokosroom erbij!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar Bio Broccoli-spinaziesoep
- Tekst gaat verder onder de foto
Oven voorverwarmen op 200 graden, bakplaat ingevet en bekleed met bakpapier.
Bio vegan scones
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen/8 scones
- Ca € 0,45 per scone
Dit heb je nodig
- 225 glutenvrij bloem of rijstbloem
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 55 gram kokosolie, op kamertemperatuur
- Mespuntje zout
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- Ca 135 gram sojayoghurt (ongezoet)
- (Zelfgemaakte) jam naar keuze
- Kokosslagroom (optioneel)
Zo maak je het
- Meng in een grote kom de droge ingrediënten.
- Voeg de kokosolie toe en kneed het deeg met je handen tot de kokosolie goed is opgenomen.
- Schep de suiker en sojayoghurt erbij en kneed nog even door. Het deeg mag niet plakken maar ook niet te droog zijn.
- Rol het deeg uit tot een grote plak van ca 2 cm dik. Prik met een klein rond glaasje 8 scones uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
- Bak de scones in ca 10 a 12 minuten gaar. Ze blijven licht van kleur!
- Serveer de scones lauwwarm met jam en kokosroom.
Sandra
TIP: Gebruik je rijstbloem dan worden de scones wat steviger maar smaken net zo lekker!
WEETJE-rijstmeel
Het is best een goed idee om altijd rijstmeel op voorraad te hebben. Met rijstmeel kun je van alles maken. Het is een goede variatie op ander meel en bovendien glutenvrij. Rijstmeel is neutraal van smaak. Gebruik het eens als paneerlaagje bij tofu of gebruik het als bindmiddel voor jus of soep.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie