Sandra: “Deze soep van broccoli en verse bladspinazie zit boordevol ijzer en vezels en staat binnen een half uur op tafel. Ik maakte er vegan kaaskoekjes bij voor een hartige bite.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bietencarpaccio
- Recept gaat verder onder de foto
Bio broccoli-spinaziesoep met vegan kaaskoekjes
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 – 6 personen
- Ca € 1,03 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 grote stronk broccoli, gewassen en in stukken (ook de steel!)
- 1 teen knoflook
- 1 middelgrote rode ui, in ringen
- 1blokje kruiden- of (zelfgemaakte) groentebouillon
- 1 afgestreken el gedroogde Provençaalse kruiden
- Een flinke hand vers gewassen spinazie
- Blaadjes van 2 takjes verse munt
- Zeezout en peper
- 2 el pijnboompitjes, in droge koekenpan geroosterd (optioneel)
- 100 gram geraspte vegan kaas (optioneel)
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook in wat olie.
- Doe de broccoli en bouillon erbij en laat ca 20 minuten zachtjes koken.
- Maak ondertussen de kaaskoekjes. Leg in een droge koekenpan kleine hoopjes geraspte kaas en bak ze aan beiden kanten lichtbruin en knapperig. Zet apart.
- Voeg vervolgens de spinazie toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de muntblaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met wat zeezout en peper.
- Serveer de soep met geroosterde pijnboompitjes en de kaaskoekjes.
TIP: Niet veganistisch? Schep 1 el (lactosevrije) crème fraîche door de soep en wat reepjes gerookte zalm.
WEETJE broccoli
Er is altijd iemand beter en zelfs de beste. Bij groenten is dat met broccoli het geval. Niet alleen de hoeveelheid vitamine C is ontzettend hoog, de gezonde glucosinolaten zijn misschien nog wel beroemder. Deze zouden ontstekingsreacties in je lichaam tegengaan. Daaronder valt ook het verouderingsproces van je lichaam 😉 Rauw eet je de meeste gezonde stofjes. Maak er bijvoorbeeld eens een pesto van!
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie