Sandra: “Knolselderij is een echte wintergroente die het meest wordt gebruikt in de erwtensoep. Geen idee wat je nog meer met deze gezonde knol kunt doen? Wat dacht je van deze vegan gepofte knolselderij uit de oven met een hazelnootpesto en knoflooksaus van plantaardige ‘kwark’! Terwijl de knolselderij in de oven staat, maak jij ondertussen de pesto en knoflooksaus.”
Ook lekker van Sandra: Bio Smoothie bowl
- Recept gaat verder onder de foto
Bio vegan gepofte knolselderij met hazelnootpesto
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,69 p.p.
Oven voorverwarmen op 200 graden/bakplaat bedekt met bakpapier/aluminiumfolie
Dit heb je nodig
- 1 knolselderij, schoongeboend en afgedroogd
- 2 el ghee
- Gedroogde oregano
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Gedroogde tomaatjes naar smaak
Hazelnootpesto;
- 25 gram hazelnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan
- 1 teen knoflook (optioneel)
- 25 gram edel gistvlokken
- 50 gram rucola
- ½ el citroensap
- Peper en zout
- Olijfolie
Kwark-knoflooksaus:
- 225 gram plantaardige ‘kwark’
- 2 – 3 tn knoflook, geperst
- 1 el verse fijngehakte peterselie
- ½ el citroensap
- Snufje zout
Zo maak je het
- Verwijder de wortels aan de onderkant van de knolselderij. Smeer de knol in met ghee en gedroogde oregano.
- Leg twee grote stukken aluminiumfolie kruislinks op elkaar en vet het midden in met olijfolie.
- Plaats hierop de knol met de platte kant naar beneden. Vouw het aluminiumfolie goed om de selderijknol en zet deze voor zo’n 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Mix voor de hazelnootpesto de ingrediënten in een keukenmachine en voeg olijfolie toe tot je een mooie grove pesto hebt. Mix wat langer als je een gladde pesto wilt.
- Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.
- Laat de selderijknol nog 10 minuten in de aluminiumfolie rusten voor je hem aansnijdt. Serveer met de pesto, de zongedroogde tomaatjes en knoflooksaus.
- Lekker met quinoa of met glutenvrije couscous.
Tip: De vezelrijke knolselderij is een bron van vitamine C en K en bevat weinig calorieën. Zet ‘m dus rustig wat vaker op tafel.
Knolselderij over? Check volgende week het recept voor een borrelhapje dat ik hiervan maakte.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie