Sandra: “Met deze bio happy-valentijn amandelkoekjes verras je jouw Valentijn! Het recept komt uit het boek De Schijf van Fief en is eigenlijk bedoeld als gezond tussendoortje voor je kind. Maar we blijven toch allemaal kind?! Deze heerlijke amandelkoekjes zijn zonder meel en suiker in een handomdraai gemaakt. In chocolade gedoopt is het pure liefde dat je cadeau geeft! 😉”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio cranberry jam met chiazaad zonder toegevoegde suiker
- Recept gaat verder onder de foto
Happy-valentijn amandelkoekjes:
- gluten- en lactosevrij
- ca 15 koekjes
- Ca € 0,27 p.k.
Oven voorverwarmen op ca 150 graden, bakplaat bekleed met vetvrijpapier
Biologische ingrediënten:
- 100 gram amandelschaafsel
- 1 eiwit, stijfgeklopt
- Ca 45 gram pure chocolade (72%) in stukjes
- Snufje zout
Optioneel
- ½ tl kaneel
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Zo maak je het
- Meng de amandelen met het opgeklopte eiwit, zout en evt de kaneel. Schep het met een lepel in kleine hoopjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak ze in ca 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie, doop de koekjes er voor de helft in en laat de chocolade opstijven.
Tip: Verpak de koekjes in een mooi zakje voor je Valentijn. Happy Valentijn…
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie