Sandra: “Cranberry Kerst leftovers? Samen met vers ingevroren bosvruchten maak je daar heel snel deze cranberry-bosvruchtenjam van. In plaats van suiker gebruikte ik ahornsiroop en chiazaad voor de binding.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar wrap met gegrilde bio groenten
- Recept gaat verder onder de foto

- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Voor 1 pot van ca 300 gram
- Ca € 3,81
Biologische ingrediënten:
Voor de jam van cranberry:
- 300 gram cranberries
- 3 – 6 el ahornsiroop (naar smaak)
- 2 tl kaneel
- Sap van 1 mandarijn
- 1 tl gedroogde tijm (optioneel)
- 2 el water
- 2 el chiazaad
En de bosvruchtenjam:
- 300 gram bosvruchten (bosbessen, aalbessen, frambozen, aardbeien)
- 3 – 6 el ahornsiroop
- 2 el chiazaad

Zo maak je het
- Houd het chiazaad apart en verwarm alle andere ingrediënten in een pan op laag vuur zo’n 5 tot 7 minuten.
- Prak het fruit met een vork of stamper kapot en roer het chiazaad door de puree tot er een jam-structuur ontstaat.
- Schep de jam in een schone, afsluitbare glazen pot en laat afkoelen. Je kunt de jam ca 1 week in de koelkast bewaren.
Deze overheerlijke suikerarme jam is overal lekker bij: op brood bij het ontbijt, bij de koffie op een plak cake, door je toetje bij het diner of als dip bij een kaasplankje.
Tip: Teveel jam gemaakt? Geef het cadeau in een mooi potje met label.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie