Sandra: “Een lekker cakerecept met frambozen deze keer. Heerlijk in het weekend bij een uitgebreid ontbijt. De cake smaakt lekker fris door de frambozen en het toegevoegd anijszaad. Ik serveerde er wat kokosyoghurt bij maar een toef slagroom kan natuurlijk ook 😉”.
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio vegan rauwe biet carpaccio
- Recept gaat verder onder de foto

- Gluten- en lactosevrij
- 1 cake
- Ca € 6,98 1 cake,
- Ca € 0,70 p.p.
Oven voorverwarmen op 180 graden/cakeblik invetten en bodem bekleden met bakpapier.
Biologische ingrediënten
- 225 gram plantaardige boter
- 50 gram ahornsiroop
- 3 eieren
- 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1 tl vanille poeder
- 1 tl anijspoeder
- 50 gram plantaardige yoghurt
- Snufje zeezout
- 200 gram (diepvries) frambozen

Zo maak je het
- Klop de boter met de siroop en de eieren glad.
- Spatel het meel, vanillepoeder, anijspoeder en de plantaardige yoghurt erdoor en voeg nog een snuf zeezout toe.
- Schep voorzichtig de (ontdooide en uitgelekte) frambozen door het beslag en giet in de cakevorm.
- Bak de cake in ca 55 minuten gaar.
Tip:
Bij het gebruik van diepvries frambozen wordt de structuur van de cake wat steviger. Voor een extra bite kun je een handje pecannoten toevoegen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie