Sandra: “Voor deze soep grill je eerst de pompoen in de oven. Samen met verwarmende kruiden als cayennepeper en gember is deze pompoensoep een heerlijke verwennerij voor een koude winterdag!”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: stoofperen tarte-tatin
Winterse pompoensoep
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
1,73 euro p/p
Oven voorverwarmen op ca 200 graden
Dit heb je nodig
- 1 pompoen, in parten gesneden en zonder pitten
- 1 winterwortel, in grove stukken
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 rode ui, in grove stukken
- 3 tenen knoflook
- Stukje verse gember, ca 2 cm, geraspt
- 1 tl kaneel
- 1 tl koriander, gedroogd
- 1 tl kummel
- Cayennepeper naar smaak
- Crème fraîche, lactosevrij
- Bosje verse koriander
- 2 el olijfolie
- 1 lt kruiden- of groentebouillon
Zo maak je het
- Meng de olijfolie met kaneel, gedroogde koriander, kummel en cayennepeper. Leg de parten pompoen, wortel, ui en tenen knoflook op de bakplaat. Verdeel het olijfoliemengsel erover en laat ca 25 minuten in de oven garen.
- Pureer de bouillon samen met de gare groenten, sinaasappelsap en gember (houd eventueel 4 parten pompoen apart ter decoratie).
- Warm de soep nog even door en serveer met een part pompoen, 1 el crème fraîche en verse koriander.
TIP: Ben je geen fan van koriander, dan kun je ook verse salie gebruiken. Lekker voedzaam met wat geroosterd glutenvrij brood erbij.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie