Sandra: “Pakjesavond? Daar past deze vegan choco van sojamelk met kokosroom bij. Een échte traktatie.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget Mexicaanse bonenschotel met tempeh
- Recept onder de foto
Warme choco van sojamelk en kokosroom
- Vegan, gluten- en lactosevrij (V)
- 1 persoon
- € 0,85 euro
Dit heb je nodig
- 250 ml sojadrink (ongezoete variant)
- Naar smaak wat honing (niet als je voor vegan kiest of de zoete variant sojadrink gebruikt)
- Blikje kokosmelk (nachtje in de koelkast zetten)
- 3 el cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- Mespunt gemberpoeder
Zo maak je het
- Maak van de cacao, kaneel en gemberpoeder met wat kokend water in een grote mok een papje.
- Doe de sojadrink in een pannetje en verwarm de drank al kloppend met een garde.
- Schenk de warme drank al roerend in de mok.
- Klop de harde kokosroom uit een blikje kokosmelk tot een mousse. Schep een lepel mousse langzaam op de warme choco en serveer met wat kaneel en cacaopoeder.
TIP: Wil je een extra feestelijke warme choco? Schenk er een scheutje rum bij. Serveer met een gevulde dadel. Die maak je door de pit eruit te halen en te vullen met wat notenpasta en een walnoot.
Weetje cacaopoeder
Cacaopoeder wordt gemaakt uit de zaden van de cacaoboom. Bonen worden gefermenteerd en daarna in de zon gedroogd en in de fabriek gebrand en gemalen. Door uit deze cacaomassa de cacaoboter te persen en de overgebleven droge koek te malen ontstaat cacaopoeder. Rauwe cacao heeft een hoog gehalte aan flavanolen (antioxidanten), die een positief effect op je bloedvaten hebben. Eet je een chocoladereep, dan zitten daar veelal stoffen bij die dik maken (cacaoboter en suiker). Drink dus rustig een kopje van deze choco. Gebruik wel choco met een biologisch én Fairtrade-keurmerk, dan weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben gekregen. Jij blij, zij blij. Toch?
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie