Sandra: “Matcha bevat minder cafeïne dan koffie en heeft van zichzelf een licht zoete smaak. Samen met de opgeklopte amandeldrank zorgt dit voor een zacht romige vegan matcha-amandel latte die je voldoende energie geeft om de dag mee te beginnen.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: spruitjesquiche met geitenkaas en honing
- recept gaat verder onder de foto
Matcha-amandel latte vegan
- Gluten- en lactosevrij (V)
- 2 personen
- € 1,35 p.p.
Dit heb je nodig
- 350 ml ongezoete amandeldrank
- 6 blaadjes verse munt
- 2 à 3 tl matchapoeder
- ½ tl vanille poeder (optioneel)
- 2 majoul dadels, ontpit en in kleine stukjes (optioneel)
Zo maak je het
- Warm de amandeldrank op maar laat het niet koken!
- Giet de amandeldrank in een blender en voeg de overige ingrediënten toe.
- Mix tot er een schuimlaagje ontstaat.
- Schenk de latte in een kopje en strooi er nog een beetje matchapoeder over.
TIP: je kunt de latte ook met de hand schuimig kloppen. Houd je van zoet, voeg dan wat extra dadels toe of een tl honing (dan niet meer vegan!).
Smakelijk!
Sandra
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie