“Ik lees regelmatig kookboeken en ben dan meestal op zoek naar eenvoudige, gezonde recepten die makkelijk te maken zijn. Zoals dit radicchiorecept. Radicchio wordt ook wel roodlof genoemd omdat het familie is van de witlof. Hij smaakt iets bitterder. In combinatie met zoetzure balsamico en Parmezaan krijg je daarmee een heerlijk bijgerecht.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: stoofperen tarte-tatin
Radicchio is caloriearm en rijk aan calcium, fosfor en kalium. Bèta caroteen en vitamine C zijn ook goed vertegenwoordigd.
Gegrilde radicchio uit de oven
Gluten- en lactosevrij
2 personen
2,07 euro p/p
Oven voorverwarmen op 200 graden
Dit heb je nodig
- 1 radicchio, in vieren, zonder stronk
- 2 el balsamicoazijn, in een steelpannetje tot de helft ingekookt
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- Zeezout en peper uit de molen
Zo maak je het
- Leg de stukken radicchio op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de radicchio zo’n 5 tot 10 minuten in de oven tot hij zacht is en de blaadjes een beetje donker kleuren. Zet eventueel de grill aan om ze nog wat knapperiger te krijgen, maar pas op dat ze niet te donker worden!
- Schenk de balsamico over de radicchio en strooi de Parmezaanse kaas erover.
TIP: Serveer met risotto of een glutenvrije pasta.
Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Eten uit de oven
Het recept komt uit het kookboek ‘eten uit de oven’ van Molly Shuster.
Het kan echt: na een lange werkdag in korte tijd een gezonde, warme maaltijd op tafel toveren. Dit kookboek laat zien hoe je dat doet. Met slechts één schaal en een oven maak je allerlei heerlijke gerechten. De recepten zijn in een handomdraai te maken. Ideaal als je vrienden hebt uitgenodigd, want je kunt alles voorbereiden. Zo kun je gezellig bij hen zitten tot je aan tafel gaat.
In ‘Eten uit de oven’ staan diverse gerechten. Jouw keuze hangt af van de tijd die je hebt. Er zijn simpele maaltijden die je heel vlot op tafel zet, maar bijvoorbeeld ook stoofschotels, die de hele middag lekker langzaam in de oven garen.
Wel geldt: voor alle recepten worden maar een paar ingrediënten gebruikt. Neem een lege schaal, stop ze bij elkaar … en de oven doet de rest. Kortom: weinig moeite voor een complete, gezonde en lekkere warme maaltijd!
Geïnteresseerd? Hier kun je het boek aanschaffen.
Nog meer tips hoe je snel en eenvoudig bio kunt eten?
Geef een reactie