Dat je met weinig ingrediënten een heerlijke soep kunt maken bewijst dit recept. De mooie donkergroene courgette met zachte structuur combineert geweldig met de smaak van gerookte makreel. De tijm geeft de courgettesoep extra karakter.
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
Courgettesoep met tijm en gerookte makreel
Gluten- en lactosevrij
4 personen
1,84 euro p/p
Dit heb je nodig
- 2 middelgrote courgettes, in blokjes
- 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
- 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
- 2 tn knoflook, geperst
- 1 lt warme groentebouillon van 2 bouillonblokjes
- Ca 200 gram gerookte makreel, in grove stukken
- 4 takjes verse tijm, de blaadjes
- 1 el olijfolie
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur in de olijfolie totdat het begint te geuren.
- Voeg de aardappel- en courgette blokjes toe en roer alles even goed om. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, voeg de helft van de tijmblaadjes toe en laat ca 25 minuten pruttelen. Haal de soep dan van het vuur en pureer deze met een staafmixer glad.
- Serveer de soep met de stukjes makreel en de resterende blaadjes tijm. Lekker met wat glutenvrij brood.
TIP: Eet je geen vis? Vervang de makreel dan door blokjes gerookte tofu.
Voedingsweetjes
Makreel is een bron van jodium, belangrijk voor je schildklierhormonen. Ook fungeert jodium als vanger van vrije radicalen en is daarmee belangrijk voor je weerstand.
Tofu is een zeer eiwitrijk voedingsmiddel. Bovendien bevat het diverse vitamines (A en B) en mineralen (calcium, magnesium en ijzer). Vervang je stukje vlees of vis dus eens een keer voor dit plantaardige ingrediënt.
Eet Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie