“Deze romige chiapudding is heel snel klaar en smaakt ook nog eens voortreffelijk. Met de fruittopping kun je naar eigen smaak variëren. Ik heb gekozen voor banaan met gojibessen, mango met chilivlokken en blauwe bessen. Ik eet het vaak als ontbijt, maar het kan ook prima als toetje!”
Ook lekker van Sandra: Bio budgetrecept: pannenkoektaart met kokos yoghurt en rood fruit
Chiapudding met fruit topping
Gluten- en lactosevrij (V)
3 à 4 personen
Ca 1,65 euro p/p
Dit heb je nodig
- 250 ml kokoswater
- 12 el kokosmelk
- 80 gram chiazaad
- 1 tl fijn geraspte verse gember
- 2 tl rauw honing
- Topping naar keuze
Zo maak je het
- Meng het kokoswater en de kokosmelk in een kom, roer er de chiazaadjes, gember en honing door.
- Verdeel de pudding over de dessertbakjes en zet deze minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de pudding met het fruit naar keuze.
TIP: roer 2 tl cacao door de pudding en garneer met wat notenpasta en banaan.
Je kunt de puddinkjes ook een dag van tevoren maken, want ze blijven ca 3 dagen goed in de koelkast.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Inspiratie recept: Gwyneth Paltrow
Charlotte zegt
Ben gek op pudding 😀 De cacao versie lijkt me heerlijk, zal het eens onthouden.