Sandra: “De Nederlandse bloemkolen raken bijna op. Tijd om er dus nog even extra van te genieten. Wat dacht je van deze vegan bloemkool steak uit de oven. Samen met een portie gele courgette spaghetti heb je zo een volledige maaltijd op je bord, boordevol voeding.”
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: bloemkoolpizza

Pic By Sandra
Bio vegan bloemkool steak
- Gluten- en lactosevrij (V)
- 4 pers.
- € 2,45 p.p.
Bio ingrediënten
- 2 kleine bloemkooltjes
- 2 el kappertjes, fijn gesneden
- 5 el olijfolie
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 1 bosje bieslook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 (gele) courgette, in spaghetti sliertjes geraspt
- 8 cherrytomaatjes
- ½ citroen

Pic by Sandra
Zo maak je de bloemkool steak
- Snijd uit het midden van elke bloemkool 2 ‘steaks’ (grote dikke plakken).
- Blancheer deze in een ruime pan met kokend water ca. 5 minuten.
- Smeer de steaks in met olijfolie en grill ze in een grill- of koekenpan tot ze mooie streepjes krijgen (evt. kun je de doormidden gesneden tomaatjes ook nog even roosteren).
- Maak een dressing van de kruiden, kappertjes, balsamico en olijfolie.
- Blancheer de courgette-spaghetti ca. 2 minuten.
- Leg de steaks op een bord en besprenkel ze ruim met de kruidenolie. Serveer de courgette-spaghetti en de tomaatjes erbij.
- Druppel er wat citroensap over en peper en zout naar smaak.
TIP: Met de overgebleven bloemkool kun je de volgende dag een lekkere soep maken of gebruiken om bloemkoolrijst van te maken.
Eet smakelijk!
Zo maak je het
- Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten en doe ze in een hoge pan.
- Giet de port erbij tot de peertjes net onderstaan (eventueel aanvullen met water).
- Voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en stoof de peertjes op laag vuur ca 50 à 60 minuten. Schep de peren af en toe om.
- Laat de stoofperen in het vocht afkoelen.
- Haal de peertjes voor je ze serveert uit het stoofvocht, zeef het vocht en laat dit tot de helft inkoken. Eventueel kun je het binden met wat aardappelzetmeel.
Tip: Heerlijk met een romige kokosyoghurt en wat pistachenootjes voor een lekkere crunch.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie