Sandra: “Dit bio avocado met ei-recept is een topper voor het weekend: lekker uit de oven en snel klaar. Avocado’s zijn geen dikmakers – zoals wel eens wordt gedacht – maar bevatten vezels en onverzadigde vetten die een gunstig effect hebben op je cholesterol. Een goede reden dus om vast je oven aan te zetten 😉.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio pruimenmuffins
- Recept gaat verder onder de foto
Bio avocado met ei uit de oven
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 0,88 p.p.
Oven voorverwarmen op 175 graden
Dit heb je nodig
- 2 avocado’s
- 4 eieren
- Grof zeezout
- Grove peper
- Chilivlokken
- Verse peterselie
Zo maak je het
- Snijd de avocado’s in de lengte door, verwijder de pit en maak het holletje wat groter met een lepel.
- Leg de avocado helften op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zeezout en peper.
- Tik voor iedere helft een eitje en giet voorzichtig in het kuiltje zodat de dooier heel blijft.
- Laat het ei in ca. 15 minuten stollen in de voorverwarmde oven.
- Strooi er wat chilivlokken over en serveer met verse peterselie.
Tip: Liever als lunch? Serveer er dan een groene salade bij. De restjes avocado die je over had van de uitgeholde avocado kun je hier gelijk in verwerken.
Geen recept meer missen van mij?Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie