Sandra: “Pruimenmuffins zijn een voedingsrijke vervanger voor je saaie boterham in de ochtend. Door de gedroogde pruimen vormen ze een vezelrijk ontbijt. Dankzij de gember hebben ze een lekkere kruidige smaak en heb je geen suiker nodig.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biet-avocado-mango glaasje
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische pruimenmuffins no added sugar
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 12 stuks
- Ca € 0,23 p.st.
Muffinvorm voor 12 muffins, ingevet
Oven voorverwarmen op 180 graden
Dit heb je nodig
- 12 half gedroogde pruimen, ontpit
- 2 el (blanke) rozijnen
- 2 eieren (of eivervanger)
- 1 banaan, fijn geprakt
- 2 tl verse gember, geraspt
- 180 ml granendrank
- 280 gram zelfrijzend bakmeel, glutenvrij (Merk: Ma Vie)
- 2 el quinoa vlokken of havervlokken
Zo maak je ze
- Halveer de pruimen, doe ze samen met de rozijnen in een kom en voeg 4 el warm water toe. Laat 15 minuten wellen.
- Klop de eieren los met de geprakte banaan, gember en granendrank.
- Roer het bakmeel, de gewelde pruimen en rozijnen(inclusief water) samen met het eimengsel tot een beslag.
- Vul de muffin bakjes met het beslag en bestrooi met quinoa of havervlokken.
- Bak de pruimenmuffins in ca 20-25 minuten gaar.
Tip: Niet zoveel tijd? Maak de muffins een dag van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie