Powersnack recept van Ellen Hoog, ambassadeur van Ekoplaza.

Voor 12 stuks
Oven 200 °C
Dit heb je nodig
• 60 g gesmolten kokosolie + extra om in te vetten
• Rasp en sap van ½ biologische citroen
• 125 g speltbloem
• 100 g amandelmeel
• 75 g kokosbloesemsuiker
• 1½ tl bakpoeder
• 1½ tl gemalen kaneel
• mespunt zout
• 2 eieren
• 150 ml Turkse yoghurt
• 1 grote friszure appel in blokjes
Berijdingswijze
1. Vet de muffinvorm in met een beetje kokosolie.
2. Meng de citroenrasp, speltbloem, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kaneel en het zout goed door elkaar.
3. Klop in een andere kom het citroensap, eieren, yoghurt en kokosolie door elkaar.
4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en roer kort tot een beslag.
5. Schep met een paar slagen de appelblokjes erdoor.
6. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
7. 5 minuten laten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit om verder af te laten koelen op een taartrooster.
Variatie
Lekker deze herfst: voeg 30 gram fijngehakte walnoten toe aan het beslag.
Geef een reactie