Met Henri Willig geniet je van de lekkerste en romigste biologische kaas, waarmee je bijdraagt aan het grootbrengen van biologische stierkalfjes. Lees hieronder het verhaal.
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Wist je dit… over stierkalfjes
Jersey zuivel is ‘hot’. Steeds meer consumenten kiezen voor de zuivelproducten van deze melk. Om melk te kunnen geven moet een koe een kalf krijgen. De kans bestaat dat dit een stiertje is. Die geeft geen melk en daarom wordt het diertje vaak al binnen twee weken afgevoerd. Henri Willig geeft deze prachtige dieren wél een leven. In dit blog lees je meer over hun denk- en werkwijze, waarin het bedrijf een pioniersrol heeft.
Cadeautip: Henri Willig heeft 2 speciale BIO kerstpakketten met diverse smaken koekaasjes, crackers en zoutjes van Driekant (werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt), een mosterd en dip. Kies voor het Organic Moment-pakket, of de Organic Experience met robuuste kaasplank.
Ambachtelijke kazen in eigen kaasmakerij
Henri Willig bestaat echt! Hij groeide met vier zussen op in Katwoude (NH) als enige zoon van een melkveehouder. In 1974 nam hij samen met zijn vrouw Riet het boerenbedrijf van zijn ouders over. Al snel kwam de gedachte om zelf kaas te maken. Na een cursus kaasmaken, waar hij goed bedreven in raakte, besloot hij op eigen erf kazen te maken. Al snel werd zijn kaasboerderij, gelegen in het prachtige Waterlandse polderlandschap, een attractie voor buitenlandse toeristen. Wat begon als nieuwe uitdaging voor Henri Willig’s boerenbedrijf groeide uit tot een florerende kaasmakerij en topbestemming voor kaasliefhebbers. In meer dan 35 landen wereldwijd geniet men van deze Hollandse kaas. Behalve in Katwoude staat ook in Heerenveen (FR) een eigen kaasmakerij.
Op een internationale prestigieuze kaaskeuring kregen 8 kazen van kaasmakerij Henri Willig een award. De Biologische Koe Truffel, een biologische Goudse kaas met echte truffel kreeg zelfs een gouden medaille! Deze kaas bevat een deel Jersey melk van de eigen Jersey’s. Met dit merk haal je dus de lekkerste biologische kaas in huis én je draagt bij aan het grootbrengen van biologische stierkalfjes. Want deze boer kan dat niet alleen, daar heeft hij jou als consument bij nodig. Naast het merk Henri Willig komt ook het biologische kaasmerk Hooidammer uit de eigen kaasmakerij.
Je maakt kans een bijzonder lekkere, duurzame kaas te winnen met onze adventskalender voor het goede doel. Voor € 10 koop je deze in onze webshop waarmee je 24 dagen lang kans maakt op biologische, duurzame prijzen. De opbrengst is voor de Bijenstichting.
Illustratie: Emily Oosterom
Geef een reactie