Heb jij een lactose-intolerantie of ben je allergisch voor koemelk? Of wil je gewoon variëren met alternatieven voor koemelk? Probeer dan eens een plantaardige vervanger. Net zoals koemelk bevatten de plantaardige vervangers zoals Oat Dream ook calcium. Een glas Rice Dream bevat zelfs 30% van de aanbevolen hoeveelheid (ADH) calcium. Bovendien bevatten de dranken geen kunstmatige toevoegingen en kun je voor diverse gerechten gebruiken.
Smullen met Oat Dream
Zoals Oat Dream in onderstaand recept. Het heet heel chique ‘gevulde eieren met havermout en ahornsiroop geglaceerde bacon’ en geeft je de nodige energie om de dag goed te beginnen. Zonder gluten en suiker.
Ingrediënten
Gevulde eieren
– 2 eieren
– 167 gram bietensap
– 42 gram balsamicoazijn
– 2 gram zout
– ruim 1 gram lapsang souchong (thee)
– 1,5 gram Dijon mosterd
– 1,5 gram biet balsamico reductie
– 17 gram mayonaise
– 0,5 gram zout
Havermout
– 67 gram havermout
– 300 ml Oat Dream
– ruim 3 gram zout
Geglaceerde bacon
– 4 plakken bacon
– ruim 11 gram ahornsiroop
– Lente-ui
– Chilisaus naar smaak
– Koriander
Zo maak je het
Breng het bietensap, de balsamicoazijn en het zout aan de kook. Doe de lapsang souchong in een theezakje en laat de thee vijf minuten in het mengsel trekken. Laat daarna afkoelen. Stoom (12 min) of kook (10 min) de eieren en laat ze in koud water schrikken. Maak met de bolle kant van een lepel craquelé van de eierschaal en leg ze 30 minuten in het theemengsel. Pel de eieren, snijd ze door de helft en verwijder het eigeel. Zeef het theemengsel en kook dit langzaam tot 1/3 van het oorspronkelijke volume in. Mix in een keukenmachine de eidooiers, mayonaise, mosterd en het theemengsel met wat zout naar smaak. Bewaar het mengsel in een spuitzak in de koelkast.
Meng de havermout en 100 ml van de Oat Dream. Laat 30 minuten staan. Breng 200 ml Oat Dream aan de kook. Voeg wat zout en de havermout toe en kook op zacht vuur ongeveer 6 tot 8 minuten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Kwast de bacon in met ahornsiroop en leg op een, met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ongeveer 10 tot 15 minuten tot de bacon verkleurt. Laat afkoelen zodat de bacon krokant wordt. Snijd de lente-ui in diagonale plakken. Snijd de blaadjes van de koriander fijn. Vul de eieren met het mengsel uit de spuitzak. Doe de havermout op een mooi bord en leg het gevulde eitje erop. Garneer met de bacon, lente- ui en koriander.
Geef een reactie