Een cake met wortel? JA! Deze winterwortelcake, ook wel carrot cake genoemd, is een echte aanrader! De winterwortelcake is in een handomdraai gemaakt. Lekker voor bij de koffie of als tussendoortje.
Winterwortelcake
Ingrediënten
- 125 g boter
- 100 g rietsuiker
- 3 eieren
- 200 g cakemix
- 2 theel kaneel
- 150 g winterpeen, geschild en geraspt
- 75 g walnoten, gehakt
- snufje zout
- cakevorm, ingevet of bekleed met bakpapier Voor de topping:
- 50 g fijne kokosbloesemsuiker (gula java fin) of 2 eetl honing
- 250 g mascarpone
- 50 g wortel, geraspt
Bereidingswijze
Klop in een kom de boter met de suiker romig en klop er één voor één de eieren door.
Zeef het cakemeel met de kaneel boven de beslagkom en voeg de geraspte wortel, walnoten en een snufje zout toe. Spatel alles
luchtig door elkaar.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 minuten goudbruin en gaar (een satéprikker moet er droog uitkomen). Laat de
cake helemaal afkoelen.
Klop voor de topping de fijne kokosbloesemsuiker door de mascarpone en meng de geraspte wortel erdoor.
Bestrijk de cake met de topping en snijd in stukken. En voilà , je kunt smullen van de heerlijke winterwortelcake!
Beeld: www.ekoplaza.nl/lekker-weten, klantenmagazine van ekoplaza.nl
Geef een reactie