Een overheerlijk recept uit Sandra’s keuken. “Voor dit winterse stamppotje combineerde ik bloemkool, pastinaak en postelein. Als topping gebakken paddenstoelen. Een verrassende vegetarische stamppotvariant, al zeg ik het zelf!”
Winters stamppotje, paleostyle!
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden
- 450 gram pastinaak in blokjes
- 250 gr postelein
- 1 ui, klein gesneden
- 100 gr paddenstoelen (een mix van shiitakes, champignons of wat je maar lekker vindt) in plakjes gesneden
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
- ½ tl nootmuskaat
Zo maak je het:
- Doe de bloemkool en pastinaak in een grote pan en kook deze in zo’n 12 min gaar.
- Giet het kookvocht af, voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
- Stamp de groenten fijn met een stamper.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden ui en paddenstoelen in ongeveer 5 min zacht.
- Schep vervolgens de postelein door de puree en serveer de stamppot met de gebakken ui en paddenstoelen.
Smakelijk!
Sandra’s Tip: Voeg er eventueel wat uitgebakken blokjes spek aan toe
Geef een reactie