Wat een druilerige dag was het vandaag… Ik had te lang bij de kachel en achter de computer gezeten en dus moest ik er even uit. Met de gedachte dat ik soep wil maken voor de lunch, denk ik gelijk dat er niet meer zoveel eetbaar groen in mijn tuin zal zijn. Geen groentetuin – die heb ik namelijk niet meer – maar in mijn halfwilde tuin, waar alles onbekommerd mag groeien. En dan blijkt maar weer: de natuur is gul!
Zo vind ik nog blad van de wilde stokroos, kaasjeskruid met een paar schattige paarse bloemetjes en een vergeten hoekje met brandnetel, paardenbloemblad en hondsdraf. Ook heeft de citroenmelisse zich flink uitgezaaid. Genoeg groen blad voor mijn soep uit de natuur!
In de keuken snijd ik alles heel fijn en pureer de soep, want het blad is aan het einde van het seizoen wel iets taaier. Maar het zit nog wel bomvol ijzer, vitamine C en zuiverende bladsappen! Met een uitje en een kruidenbouillonblokje krijg ik zo een heerlijk soepje uit de natuur. Probeer het zelf ook eens!
Joseph zegt
Ik gebruik paardebloem eigenlijk altijd in een omeletje. Ook heel lekker, maar ben wel benieuwd naar een soepje.
Sigrid zegt
Wat een mooie tip Joseph! Dank je wel.