“Deze biobudget salade van ‘groene bloemkool’ is een plaatje. Je kunt ‘m zowel lauwwarm als koud eten. Met de avocado, geroosterde amandelen en eitje on top krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar amandelkoek
Biobudget romanesco salade
- Gluten- en lactosevrij
- 2 – 3 personen
- € 2,70 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 Romanesco
- 1 blik gekookte kikkererwten, afgespoeld
- Vruchtvlees van ½ avocado, in plakjes
- 2 eieren, hardgekookt
- Handje blanke amandelen
- Verse muntblaadjes, in reepjes gesneden
- Verse peterselie, fijngesneden
- Grove peper
- Zeezout
Dressing:
- 4 el olijfolie
- Sap van halve limoen
- 2 el witte wijnazijn
- Vruchtvlees van ½ avocado
- 1 tl mosterd
- 2 tn knoflook, geperst
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Mix de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een glad en romig geheel en meng deze door de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten. Zet even apart.
- Snijd de romanesco in roosjes en kook deze in ca 2 tot 3 minuten beetgaar. Spoel gelijk af met koud water en laat even uitlekken.
- Voeg de romanesco samen met de avocadoplakjes aan de kikkererwten toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met de verse kruiden, zeezout en peper.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade.
Serveer de salade met een hard gekookt ei en eventueel wat extra eikenbladsla. Eet smakelijk!
Sandra’s tip: houd je van extra pit? Sprenkel dan nog wat olijfolie en wat chilivlokken over je salade.
Weetje
Amandalen bevatten omega 3-vetzuren. Ze passen bovendien goed in een sportieve leefstijl. Hier lees je meer over sportvoeding.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie