Een lekker brunchrecept voor wie op zondag eens iets anders wil! Een gluten- en lactosevrije verwennerij: portobello met ei en Italiaanse ham!
Ook lekker om te maken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
Portobello met ei en italiaanse ham
4 personen
Oven voorverwarmen op 200 graden,
bakplaat met bakpapier
Dit heb je nodig
- 4 portobello’s
- 8 plakjes Italiaanse ham, gluten- en lactosevrij
- 4 eieren
- 4 tl pesto (optioneel)
- 4 el verse peterselie, fijngesneden
- zeezout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Verwijder de steeltjes van de portobello ‘s en hol ze een klein beetje uit zodat er een kuiltje ontstaat en leg ze met de holle kant naar boven op de bakplaat.
- Leg op iedere portobello een tl pesto en 2 dunne plakjes ham. Breek er vervolgens een eitje boven, de dooier moet heel blijven!
- Schuif de bakplaatvoorzichtig in de oven en zorg dat het ei niet uitloopt. Bak ongeveer 15 minuten, totdat het ei gestold is.
- Bestrooi naar smaak met wat zeezout, peper en peterselie
Meer recepten van Sandra
- Sandra’s (H)eerlijke keuken: Tahinopita
- Sandra’s (H)eerlijke keuken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
- Sandra’s appeltaart: lekker en glutenvrij!
Geef een reactie