Zonnekoekjes
Deze koekjes zijn heel bijzonder! Ze worden gemaakt van gemalen zonnebloempitten. Naast de ontzettend verfijnde smaak die dit aan deze koekjes geeft, zijn zonnebloempitten ook nog eens een stuk goedkoper dan gewoon meel. Je vermaalt de zonnebloempitten gewoon in de keukenmachine, op dezelfde wijze als bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten en blanke amandelen.
Dit heb je nodig
. 225 gram gemalen zonnebloempitten
. 1tl wijnsteenbakpoeder
. 3 eidooiers
. 2 bananen in stukken
. 4 el kokosolie op kamertemperatuur
. 6 zespri kiwi’s, gepureerd
. 2 el stevig kristal sweet extra
. merg van 1 vaniilestokje
Voor de garnering
. Hele pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eidooiers, de stevia, het vanillemerg, de kiwipuree en de banaan tot een romige massa.
Voeg het meel, de kokosolie en de bakpoeder toe en klop het tot een stevig beslag. Als het beslag wat te papperig blijft, voeg er dan nog wat extra gemalen zonnebloempitten aan toe tot je een beslag krijgt dat met de lepel is op te scheppen.
Schep met een lepel bergjes op de bakplaat en druk in ieder koekje een pecannoot. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in 35 Ã 40 minuten, controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Pecaantjes
Heerlijk zachte koekjes met een verrassende smaak!
Dit heb je nodig
. 200 gram gemalen pecannoten
. 1 tl wijnsteenbakpoeder
. 2 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
. 2 el stevia kristal sweet xtra
. 2 middelgrote eieren
Voor de garnering
Hele pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng ze tot een luchtig beslag. Schep bergjes op de bakplaat en vorm er met lichtbevochtigde handen mooie koekjes van. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Perzikkoekjes
Een heel simpel koekje om te maken, maar dubbel zo lekker!
Dit heb je nodig
. 100 gram hazelnootmeel
. 150 gram kastanjemeel
. 1 tl wijnsteenbakpoeder
. 2 kleine eieren
. 2 el stevia kristal sweet xtra
. 4 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
. 4 perziken, gewassen en zeer licht gepureerd (pitten verwijderen)
Voor de garnering
Hele paranoten (brazilnoten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de kokosolie, gepureerde perzik en stevia samen romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het meel en bakpoeder toe en klop het mengsel door. Schep bergjes van het beslag op de bakplaat en vorm er ronde koekjes van met lichtbevochtigde handen. Druk in het midden een paranoot. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in 30 Ã 35 minuten. Controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Speculeines
Deze madeleines zijn wel heel erg bijzonder, ze zijn namelijk gemaakt van speculaas! Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een speciale bakplaat met vormpjes voor madeleines. Deze bakplaten kun je kopen bij de beter gesorteerde bak/kookwinkels en via internet.
Dit heb je nodig
. 100 gram rijstemeel
. 100 gram amandelmeel
. 50 gram gierst
. 1 el psyllium
. 2 el wijnsteenbakpoeder
. 5 el bruine steviabasterdsuiker
. sap en rasp van 1 biologische citroen
. 3 el speculaaskruiden
. 6 volle el kokosolie/vet op kamertemperatuur
. 3 el rijstemelk
Bereidingswijze
Meng de melen met het bakpoeder in een kom.
Was de citroen zorgvuldig schoon, rasp de schil en pers het sap uit. (pas op voor pitjes)
Voeg alle ingrediënten samen en kneed ze tot een deegbal. Laat die enige tijd rusten om
de smaken goed tot hun recht te laten komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet de madeleinebakplaat licht in met wat kokosolie.
Kneed het deeg weer even goed door. Vul de vormpjes en druk het deeg goed aan. Verwijder het deeg dat boven de randen uitkomt. Bak de speculeines gaar in 25 Ã 30 minuten. Laat ze goed afkoelen.
Meer recepten vind je in het
boek ‘Natuurlijk Lekker Bakken’.
Hier koop je ‘m!
Bron: Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media.
Geef een reactie