Het RIVM heeft onderzocht of de gehalten aan zout en suiker in voedingsmiddelen is gedaald ten opzichte van 2011. Het zoutgehalte in brood was in 2016 gemiddeld 19% lager dan in 2011. Ook bepaalde soorten sauzen, soepen, groenten en peulvruchten in blik of glas en chips hebben een lager zoutgehalte. Het suikergehalte daarentegen is in alle onderzochte productgroepen gelijk gebleven.
Ook interessant: Video: bij HUG THE TEA proefde ik heilzame biologische Matcha uit Japan
Zoutgehalte – suikergehalte
Dat terwijl er de afgelopen jaren vanuit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling afspraken zijn gemaakt over het maximumgehalte aan zout en suiker (ook aan verzadigd vet en calorieën) in voedingsmiddelen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sloot dit akkoord begin 2014 af. Doel: het voor jou gemakkelijker te maken om voor gezonde producten te kiezen.
Bron: RIVM
Geef een reactie