Een supergezonde budget maaltijd is deze schotel van gebakken bloemkool met vezelrijke kikkererwten.
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: Boerenkoolquiche
Gebakken bloemkool met kikkererwten en mosterddressing
Wat heb je nodig
- 1 blik (biologische) kikkererwten 400gr, afgespoeld en uitgelekt
- 1 middelgrote bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie extra vierge
- Zeezout
- Gekookte rijst of quinoa
Dressing
- 1 el mosterd
- 1el balsamico azijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- Zwarte grove peper
- Zeezout
- Ca 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
Zo maak je het
- Kook de bloemkool in ca 10 minuten half gaar, giet af en laten uitlekken.
- Bak de knoflook in een grote koekenpan zachtjes aan in wat olijfolie. Voeg de bloemkool en uitgelekte kikkererwten toe en een snuf zout.
- Bak, onder af en toe omscheppend, ca 20 min tot de bloemkool gaar, bruin en knapperig is geworden.
- Klop ondertussen een dressing van de mosterd, azijn en de olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de helft van de dressing door de nog warme groenten.
- Serveer het gerecht met de rest van de dressing met quinoa, rijst of een frisse salade.
Sandra’s tip: knoflook die je te bruin bakt smaakt bitter. Sowieso is het voor de gezonde werking van knoflook het beste als je het zo laat mogelijk aan je gerecht toevoegt!
Eet smakelijk!
Groetjes,
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie