Om eens met een anders-dan-andersmuffin voor de dag te komen! Verras je bezoek met deze heerlijke muffins of verwen jezelf of je kinderen ermee!
Broodpuddingmuffins
Dit heb je nodig
. ½ brood (liefst home-made) of ½ biologisch glutenvrij brood, enkele dagen oud
. 500 ml havermelk of amandelmelk
. 1 el stevia kristal sweet xtra
. 2 el kaneelpoeder
. 2 el Bourbonvanille
. 1 kopje geweekte rozijnen, goed uitgelekt
. 4 eieren
. 1 el wijnsteenbakpoeder
. 25 gram biologische custardpoeder
. 40 gram melenmix
Bereidingswijze
Maak met een klein beetje van de melk een papje van het custardpoeder. Doe de rest van de melk in een steelpan en breng deze aan de kook.
Scheur het brood aan stukken en voeg hieraan de rest van de ingrediënten toe. Voeg, zodra de melk begint te koken, het custardpapje toe en roer het goed door. Schenk de melk zodra deze opnieuw begint te koken over het brood. Roer alles met een pollepel goed door elkaar en prak het brood wat fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee muffintrays voor zes grote muffins in met kokosolie. Vul de vormpjes met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven gaar in 20 à 25 minuten. Controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Meer recepten vind je in het
boek ‘Natuurlijk Lekker Bakken’.
Hier koop je ‘m!
Bron: Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media.
Geef een reactie