Ik ben al jaren lid van de Vogelbescherming Nederland. Je zou dus denken dat ik wel het één en ander weet. Maar toen ik de vogelquiz voor junioren(!) deed op hun site, bleek ik toch niet zoveel af te weten van mijn gevederde vrienden. Dankzij de test weet ik nu bijvoorbeeld hoe oud een merel kan worden en waar een tapuit broedt. En waarom. De antwoorden – die uitgebreid beschreven staan – verbaasden mij vaak enorm. Leuk om te lezen en nu dus te weten!Want inmiddels weet ik of een vogel wel of niet kan verdwalen. En ik ken het legendarische verhaal achter het winterkoninkje. Wil je ook meer weten over de vogels in jouw tuin? Doe dan hier de quiz. Vind je dieren en hun manier van leven sowieso leuk, dan is het boekje ‘Kan een regenworm ook verzuipen’ een aanrader.
Nu je zoveel weet, vind je het misschien leuk om mee te doen met de jaarlijkse vogeltelling. De bedoeling daarvan is dat je op 16 of 17 januari een half uur de vogels in je tuin of op je balkon telt. Dit filmpje legt precies uit hoe je het doet:
Aangezien vogels ’s ochtends het meest actief zijn, kun je dan het beste tellen. Laat je ons ook weten hoeveel vogels je hebt geteld? Dan doen wij dat ook! Op de site van tuinvogeltelling vind je een handige app waarmee je de vogels kunt tellen. Als je je inschrijft ontvang je bovendien een leuke mini-vogelherkenningscursus met handige tips om tuinvogels te herkennen en 10% korting in de webshop van Vogelbescherming Nederland op bepaalde producten.
Geef een reactie