Sandra: “Met Kerst kun je van een traditionele tiramisu een vegan variant maken die net zo lekker is. Ook handig: je kunt dit dessert een dag van tevoren maken, dat scheelt kerststress 😉. Bovendien komen de smaken dan nog beter tot zijn recht.
Morgen krijg je van mij nog een bijzonder vegetarisch recept voor Kerst!
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar choco mini-mufins
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- ca 4 – 6 personen
- Ca € 1,58 p/p
Benodigdheden; mixer of keukenmachine. Mooie dessertglaasjes
Biologische ingrediënten:
- Het vocht van 1 pot kikkererwten, ca 350 gram
- 4 el ahorn siroop
- 300 gram soja kwarq of kokosyoghurt
- 1 pak glutenvrije biscuitjes, ca 200 gram
- 4 el cacaonibs
- 75 ml espresso, afgekoeld
- 4 el amaretto
- Cacaopoeder
Zo maak je het
- Klop het kikkererwtenvocht in ongeveer 5 minuten stijf en voeg in de laatste minuut de ahornsiroop toe.
- Spatel de kwark er voorzichtig door en zet in de koelkast.
- Verkruimel de koekjes en meng met de cacaonibs, espresso en amaretto.
- Verdeel de helft over de glaasjes.
- Schep hier de helft van het kwarkschuim op en bestrooi met cacaopoeder.
- Herhaal dit en eindig met het kwarkschuim. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast.
- Serveer met cacaopoeder en wat cacaonibs.
Tip: De kikkererwten zelf kun je in een ander recept gebruiken, bijvoorbeeld voor mijn kikkererwtenstoof.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie