Sandra: “Paddenstoelen zijn een prima vleesvervanger. Deze ‘pulled mushrooms’ zijn daarmee dé plantaardige variant van het populaire pulled meat. Je kunt deze pulled mushrooms als lichte lunch serveren op een blad sla, maar met zoete aardappel patat uit de oven is het ook een heerlijk hoofdgerecht.”
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische vegan pulled mushrooms
- Gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 2,08 p.p.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Dit heb je nodig
- 300 gram (gemengde) paddenstoelen, schoongeborsteld
- 1 el Kokosolie
- 2 el tomatenpuree
- 1 el appelazijn
- 1 el gembersiroop
- 2 à 3 el water
- Handje verse tijmblaadjes
- Snufje Cayennepeper naar smaak
- Grof zeezout
- Chili vlokken (optioneel)
- Krop (ijsberg) sla
Zo maak je het
- Rooster de paddenstoelen zonder olie of kruiden 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en scheur of snijd ze in dunne reepjes.Dep droog met wat keukenpapier.
- Bak ze vervolgens in wat kokosolie in 5 minuten op hoog vuur. Schep voortdurend om.
- Voeg de tomatenpuree, azijn, gembersiroop, tijmblaadjes en water toe en laat nog ca 1 minuut pruttelen.
- Breng op smaak met de Cayennepeper en zout.
- Neem een schoon heel blad van de sla, maak hier een ‘kom’ van en schep de pulled mushrooms erop.
Tip: Voor een stevige lunch serveer je de pulled mushrooms op een glutenvrij broodje.
WEETJE champignons
Champignons bevatten veel vitamine B2 (riboflavine). Deze vitamine is onmisbaar voor je stofwisseling. Het zorgt voor het vrijmaken van energie uit koolhydraten, vetten en eiwitten die je via je voeding binnenkrijgt. Ook vitamine B8 is rijk vertegenwoordigd. Die speelt weer een rol bij het gezond houden van je huid en haar. Zo zie je maar weer dat elk voedingsmiddel bijdraagt aan het gezond houden van je lichaam.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie