Al eeuwenlang geldt de dadel als symbool van de gastvrijheid. Ze behoren tot de oudste gecultiveerde fruitsoorten ter wereld en de dadelpalm wordt ook wel ‘levensboom’ genoemd. Elk deel ervan werd gebruikt: van de dadel zelf en de bast waarmee werd geweven, tot de pitten aan toe die dienden als veevoer. Biologische dadels passen uitstekend in een vredesboodschap omdat ze het Westen en Oosten met elkaar verbinden.
Nature & More verkoopt de biologische dadels van teler Lyad Al-Alami met een vredesboodschap om zo bij te dragen aan broederschap. Een teken van solidariteit, zeker na de aanslagen in Parijs. Dadels verbinden het Westen en Oosten met elkaar en in de Arabische wereld gelden ze als drager van de gastvrijheid. Met de actie ‘1 cent for the Future’ gaat een deel van de verkoopopbrengst rechtstreeks naar het voedselhulpproject van Selina Hami, die families in Syrië met voedselpakketten helpt.
123 Food Boxes
Inzet van Selina is het feit dat voedsel een universele taal is, die alle mensen verbindt. De 24-jarige Selina Hami is van Syrische afkomst en woont inmiddels in Stockholm. Voor haar ‘Food Box’ project ging ze afgelopen oktober 2015 naar Syrië om met beperkte middelen 123 families van verse levensmiddelen te voorzien. Met de opbrengst van ‘1 Cent for the Future’ hoopt Selina nog eens twee keer zoveel families te kunnen steunen.
Win-win situatie
Zo vang je twee vliegen in één klap: je helpt families in Syrië en jezelf. Want met het eten van dadels krijg je diverse vitaminen (A, B en C) en mineralen (calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer) binnen die essentieel zijn voor je lichaam. Bovendien bestaan dadels voor 8% uit vezels. Wil je graag een gerecht een zoete smaak meegeven? Dadel een uitstekende, natuurlijke suikervervanger in talloze gerechten. Een goede dadel is zacht, suikerig en kleverig. Een natuurlijk proces, dat begint bij de dadelsoort en de manier van oogsten. De natuur is namelijk niet te overtreffen: de beste rijping is aan de dadelboom zelf.
Zacht en kleverig
De biologische Barhi dadels (wind in het Arabisch) van Nature & More teler Lyad Al-Alami oogst de dadels pas als deze geel zien en dus volledig zijn gerijpt. In dit ‘Khalal’ stadium zijn ze knapperig en lichtzoet. Zijn Barhi dadel is dankzij het lage tanninegehalte de enige die dan ook eetbaar is. In het Khalal stadium zijn ze maar korte tijd verkrijgbaar. Bewaar je deze dadels bij kamertemperatuur, dan gaan ze over in het ‘Rutab’ stadium: de zacht, suikerig en kleverige dadels, zoals ze meestal verkrijgbaar zijn. Je vindt ze in de winkel met een kleine flyer waarop de afkorting SYR staat. Hiermee kun je op natureandmore.nl verdere achtergrondinformatie vinden.
Lees ook:
Geef een reactie