Sandra: “Deze biologische deegvrije Hollandse quiche is gemaakt met lekker veel groente. Het ‘deeg’ is van bloemkoolrijst en de vulling is met tuinerwten en avocado. Maar je kunt er natuurlijk je eigen (restjes) groenten in verwerken.”
Sandra’s vorige recept: Biologische golden smoothie met kurkuma
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische deegvrije Hollandse quiche
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,98 p.p.
1 quichevorm of 4 miniquichevormpjes, ingevet met kokosolie.
Oven ca 180 graden
Dit heb je nodig
- 300 gram bloemkoolrijst*
- 130 gram quinoa
- 50 gram gistvlokken
- 2 eieren, losgeklopt
- 300 gram tuinerwten
- Vruchtvlees van 1 avocado
- 2 à 3 teentjes knoflook, geraspt
- 4 el rijst- of sojaroom
- 2 el harde goudse kaas (optioneel)
- 1 el verse peterselie blaadjes
- Grove peper en zeezout naar smaak
- Chilivlokken (optioneel)
Zo maak je het
- Meng de bloemkoolrijst met de quinoa en de gistvlokken. Schep goed om en roer dan de eieren erdoor. Kneed tot een korrelig deeg.
- Bedek de bodem en rand van je quichevorm met het deeg en druk goed aan. Dit gaat makkelijk met de achterkant van een natte lepel.
- Bak de bodem, onder in de oven, ca 20 minuten lichtbruin.
- Pureer 200 gram tuinerwtjes met de avocado, knoflook, kaas, room en peterselie en schep de rest van de erwtjes erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
- Vul de quichebodem met het erwtenmengsel en bak de quiche nog 15 min in de oven gaar.
- Serveer met een rucola salade en chilivlokken.
*Snijd een rauwe bloemkool in stukjes en maal deze met een keukenmachine tot rijststructuur. Met een rasp lukt het ook maar dat duurt wat langer.
TIP: Houd je van extra pittig? Schep dan een in stukjes gesneden rode peper door de vulling. Eet smakelijk!
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 6 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie