Sandra: “Ben je een chocoladeliefhebber en wil je graag een lekkere en verantwoorde snack? Deze makkelijk te maken chocobites zijn gemaakt met bio ingrediënten: rauwe cacao, amandelboter en gemengde zaden. Kies je bewust en gezonder, dan kun je prima genieten van dit superlekkere tussendoortje. En met de restjes maak je heerlijke pindarotsjes.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar Bio Gieser Wildeman Stoofpeertjes
- Recept gaat verder onder de foto

- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 8 stuks
- Ca € 0,35 p.st.
Biologische ingrediënten:
- 50 gram rauwe amandelpasta (Horizon)
- 2 el heet water
- 1 tl vanillepoeder
- Snufje zout
- 3 el gemende zaden naar keuze; b.v. sesam-, maan-, en lijnzaad
- 75 gram kokosolie, gesmolten
- 50 gram rauwe cacaopoeder
- 1-2 el ahornsiroop naar smaak
Benodigdheden; muffin bakblik en 8 papieren vormpjes

Zo maak je het
- Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
- Roer de amandelboter met het water, zout en vanillepoeder glad en meng de zaden erdoor.
- Verdeel dit over de papieren vormpjes en strijk glad met een vochtige theelepel.
- Roer de gesmolten kokosolie en cacao door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
- Verdeel een dun laagje chocoladesaus over het zadenmengsel en zet afgedekt voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Tip: Heb je nog wat chocoladesaus over? Meng daar dan gemengde ongebrande noten of pinda’s door, maak er klein bergjes van op bakpapier en laat opstijven in de koelkast. Zo heb je supersnel choco-notenrotsjes!
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie