Sandra: “Weinig tijd en wil je toch lekker en gezond eten? Deze gratin van tonijn met rijst en tomaat staat binnen een kwartier in je oven. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar gele courgetti bolognese
- Recept gaat verder onder de foto

Bio gratin van tonijn met rijst en tomaat
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,92 p.p.
Oven voorverwarmen op 180 graden/ingevette ovenschaal
Dit heb je nodig
- 250 gram Basmatirijst, gekookt
- 200 gram MSC tonijn op water, uitgelekt
- 4 tomaten
- 80 gram vegan mozzarella plakken
- 60 ml sojaroom
- 35 gram vegan geraspte topping
- 1 el gedroogde dragon
- Verse oregano blaadjes
- Zeezout en peper

Zo maak je het
- Vet een ovenschaal in en verspreid de gekookte rijst over de bodem.
- Verkruimel de tonijn over de rijst en bestrooi met wat peper.
- Leg de plakken tomaat en mozzarella erop en bestrooi met de gedroogde dragon.
- Schenk de room erover en bestrooi met de geraspte vegan topping.
- Bak gedurende 30 minuten.
- Serveer met wat blaadjes oregano en grof zeezout naar smaak.
Tip: Vervang de rijst door gekookte (glutenvrije) pasta en gebruik verse basilicumblaadjes.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >

Geef een reactie