Sandra: “Deze overheerlijke courgettetaartjes zijn simpel en snel klaar. Je kunt ook een andere groenten gebruiken, zoals wortel of pastinaak. Heb je geen kleine bakblikjes maak er dan een grote plaattaart van.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar omeletrolletjes
- Recept gaat verder onder de foto
Bio courgette taartjes
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,85 p.p.
Oven voorverwarmen op 190 graden/4 kleine ingevette bakblikjes of 1 grote bakplaat
Dit heb je nodig
- 1 courgette, in de lengte in lange dunne linten gesneden met een dunschiller
- Gluten- en lactosevrij bladerdeeg, ontdooid
- 150 gram lactosevrije roomkaas
- Rasp van 1 limoen + 1 el sap
- Geroosterde paprika in stukjes (optioneel)
- Verse peterselie, fijngehakt
- Verse citroen-tijm, fijngehakt
- Rucola
- Grof zeezout en peper
Zo maak je het
- Besprenkel de courgettelinten met wat olijfolie en zet apart.
- Bekleed de bakvormpjes met het bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak het bladerdeeg ca 5 minuten voor.
- Meng de roomkaas met de verse kruiden en meng er de limoenrasp en -sap door. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het bladerdeeg uit de oven, besmeer met het roomkaas mengsel en verdeel hierover de courgettelinten en stukjes geroosterde paprika.
- Zet de taartjes terug in de oven en bak ca 12 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
- Serveer de courgette taartjes met wat rucola.
Tip: Maak er een grote plaattaart van en serveer er een heerlijke tomaat salade of een vega burger bij.
Geen recept meer missen van mij?Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie