“Deze lekkere on-the-go omeletrolletjes met zelfgemaakte pesto kun je natuurlijk thuis zo uit de pan eten als lunch. Of je neemt ze afgekoeld mee in je lunchbox voor op je werk!”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: start de dag passievol met passiefruit, banaan en kokosyoghurt
- Recept gaat verder onder de afbeelding
Pic By Sandra
On-the-go omeletrolletjes met zelfgemaakte pesto
- Gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- € 2,19 p.p. (incl. pesto)
- € 1,32 p.p. (excl.pesto)
Dit heb je nodig
Omelet:
- 4 eieren
- Ca. 20 gram gewassen veldsla
- 1 gegrilde paprika, in plakjes
- 4 zwarte olijven, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
- Kokosolie om in te bakken
- 4 el zelfgemaakte pesto (zie recept hieronder)
Pesto:
- 1 teen knoflook, geperst
- Handje gewassen rucola sla
- 50 gram walnoten
- 60 ml olijfolie (mild)
- 2 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je de pesto
Doe de ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een korrelige massa, maak op smaak met wat peper en zout. Je kunt de pesto ca. 1 week in de koelkast bewaren.
Zo maak je de ei-rolletjes
- Zet een koekenpan op het vuur. Kluts de eieren met wat zout en peper en schenk in de pan.
- Bak de omelet op een laag vuur en keer hem halverwege om.
- Leg de omelet op een groot bord en bestrijk hem met de pesto.
- Verdeel vervolgens de gegrilde paprika plakjes, olijven en veldsla op de omelet.
- Rol deze stevig op en snijd hem in plakjes. Zet de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikker.
TIP: eventueel kun je ook wat gerookte zalm of dunne plakjes gare kipfilet toevoegen als je vlees eet.
Eet smakelijk!
Sandra
Geen recept meer missen van mij?Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie