Gastblogger Sandra: “Ik ben dol op vegetarische Curry’s. Dit tagliatelle recept maak je in een handomdraai. Dankzij de zoete aardappel en bruine Basmati rijst zet je een bijzonder gerecht op tafel.”
Dit recept is geïnspireerd door Het Spirelli Kookboek. Bovendien is het Puur Geluk Proof!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: bloemkool steaks
Tagliatelle van zoete aardappel
Gluten- en lactosevrij (V)
2 personen
2,52 euro p/p
Dit heb je nodig
- 2 middelgrote zoete aardappels
- Ca 2 a 3 tl groene Curry kruiden
- 150 ml kokosmelk
- 150 ml water
- ½ limoen in partjes
- ½ bosje verse koriander
- 150 gram Volkoren Basmati rijst
Zo maak je het
- Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in 1 cm dikke plakken.
- Snijd de plakken, (aan de smalle kant) met een dunschiller tot tagliatelle en zet even weg.
- Verwarm in een grote platte koekenpan de kokosmelk met het water en currykruiden en roer tot een saus.
- Doe de aardappel tagliatelle erbij en laat ca 10 a 12 minuten gaar sudderen op laag vuur.
- Kook de Basmati rijst gaar volgens de verpakking.
- Proef de Curry en maak op smaak met wat peper en zout, voeg eventueel nog wat Currykruiden toe als je van pittig houdt. Is het tè pittig doe er dan wat kokosmelk bij.
- Knijp een partje limoensap erboven uit en serveer met de overige partjes limoen, verse korianderblaadjes en rijst.
TIP: ook heerlijk met glutenvrij Naanbrood. In plaats van curry kruiden kun je natuurlijk ook groene curry pasta gebruiken (kijk voor de ingrediënten en verhouding goed op het etiket).
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie