“Rabarber zit vol vitamines, bevat veel vezels én je kunt er lekkere cakejes van maken! Doe je dat met boekweitmeel, dan geeft dat een wat aardse smaak. Bovendien combineert het goed met het fris-zure van de rabarber. Je bakt zonder gluten- en lactose en met honing in plaats van suiker, dat maakt deze rabarbercakejes een geweldige traktatie.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: (h)eerlijke Oosterse soep
Rabarbercakejes
Lactose- en glutenvrij (V)
Eivrij
1,50 per cakeje/1,00 per muffin
4 kleine cakejes of 6 muffins
Dit heb je nodig
100 gr boekweitmeel
75 gr amandelmeel
15 gr wijnsteen bakpoeder
75 ml gesmolten kokosolie
75 ml rauwe honing
200 ml rijst- of amandeldrank
3 kleine stengels rabarber in kleine stukjes
1 el sinaasappelsap
Rasp van een ½ sinaasappel
Zo maak je het
• Verwarm de oven voor op ca 170 graden
• Vet de 4 cakevormpjes in met kokos- of olijfolie
• Meng alle droge ingrediënten in een schaal
• Meng de gesmolten kokosolie met de honing en rijstmelk en voeg dit toe aan het meelmengsel
• Roer alles goed door elkaar tot een mooi beslag
• Voeg de stukjes rabarber toe en meng deze door het beslag
• Verdeel het beslag over de 4 vormpjes
• Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca 35 minuten gaar en goudbruin
• Controleer of de cakejes gaar zijn door er een saté prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt zijn de cakejes klaar.
• Laat de cakejes afkoelen in de vorm
TIP: is de rabarbertijd voorbij? Je kunt ook verse aardbeien of bosbessen gebruiken.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie