“Een heerlijk borrelhapje van pannenkoekjes met zalm voor bij een glaasje bubbels om het nieuwe jaar smakelijk in te luiden: ik wens je een heel gelukkig en liefdevol 2017!”
Ook lekker: Bio Budgetrecept: stoofperen tarte-tatin
Pannenkoekjes met zalm bij de borrel
Gluten- en lactosevrij
Ca 12 stuks
0,87 euro per pannenkoekje
2,61 euro p/p (3 pannenkoekjes)
Dit heb je nodig
- 50 gram boekweitmeel
- 50 gram quinoameel
- 1 ei
- 180 ml sojadrink, ongezoet
- 1 tl-wijnsteen bakpoeder
- Bieslook, fijngehakt
- Dille, fijngehakt
- 1 avocado, ontpit en in kleine stukjes
- Ca. 100 gram gerookte zalm
- Bakje lactosevrije crème fraîche (bv L-Minus)
- Nori(optioneel)
- Zout
Zo maak je het
- Maak het beslag met het meel, ei, sojadrank, bakpoeder, zout en bieslook.
- Bak in wat kokos- of olijfolie kleine pannenkoekjes van ca 4 cm.
- Laat de pannenkoekjes afkoelen. Besmeer ze met wat crème fraîche en beleg ze met wat reepjes zalmfilet.
- Serveer met wat dille, avocadostukjes en wat nori.
TIP: bak de pannenkoekjes van tevoren en zet tot gebruik op een koele plek.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie