Sandra: Een lekker slank voorgerecht, deze verrassende combinatie van portobello, couscous en dadels!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: risotto met bleekselderij
Gevulde portobello
4 personen
Gluten- en lactosevrij
2,62 euro p/p
Dit heb je nodig
- 4 portobello’s
- 200 gram couscous
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 6 dadels in stukjes gesneden
- 1 el verse rozemarijn, plus 4 takjes voor de garnering
- 2 el balsamico azijn
- 2 el pijnboompitten
- Grof zeezout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op ca. 180 graden. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in.
- Hol de portobello’s voorzichtig uit, smeer ze in met wat olijfolie en zet ze in de ovenschaaltjes.
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg de paprika, rozemarijn, dadels en pijnboompitjes toe. Schep om, voeg de balsamico toe en laat de siroop karamelliseren.
- Voeg couscous toe en breng op smaak met wat grof zeezout. Vul de portobello ‘s met dit mengsel en laat ze ca. 10 minuten gaar worden in de oven. Serveer met een takje verse rozemarijn.
TIP: Heb je geen tijd? Je kunt dit gerecht voorbereiden, dan hoef je het alleen nog even in de oven te garen.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Charlotte zegt
Dat ziet er altijd zo mooi uit, zo’n gevuld gerechtje!
Sigrid zegt
Dat vinden wij ook Charlotte! Dank voor je reactie.