“Een verassend recept deze risotto met bleekselderij, samen met prei, geitenkaas, walnoten en honing blijf je er van eten. Gebruik ook wat van het blad van de selderij, dat schijnt namelijk stressverlagend te werken!”
Ook lekker van Sandra: chiapudding met fruit topping
Risotto met bleekselderij
Gluten- en lactosevrij (V)
4 pers.
Ca 2,71 euro p/p
Dit heb je nodig
- Olijfolie
- 1 rode ui
- 400 gram prei, gewassen en in stukjes
- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- Ca 800 ml groentebouillon
- 300 gram risotto
- Handje walnoten, grof gehakt
- 100 gram oude geitenkaas in blokjes
- 2 el rauwe honing
- ½ bosje peterselie
- Zout/peper
Zo maak je het
- Snipper de ui en bak deze samen met de knoflook in wat olijfolie zachtjes aan.
- Voeg de prei en bleekselderij stukjes toe en roerbak ca 2 minuten.
- Roer de risotto erdoor en schep het geheel om tot de rijst glanst.
- Voeg de helft van de bouillon erbij, laat al roerend al het vocht door de rijst opnemen.
- Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de risotto onder regelmatig roeren in ca 20 a 25 minuten gaar worden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de risotto op een bord en verdeel de geitenkaas en walnoten.
- Druppel er wat honing over en serveer met wat gehakte peterselie.
TIP: je kunt de geitenkaas vervangen door oude Goudse kaas of door gistvlokken.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Charlotte zegt
Dat klinkt heerlijk en stressverlagend is altijd fijn tijdens de “drukke feestdagen” 🙂