“Al zeg ik het zelf: echt een heerlijk gerecht! Deze paarse geroosterde spruitjes smaken minder bitter dan de groene en combineren geweldig met de truffelaardappels, gepofte tomaat, Parmezaan en limoen.”
Ook lekker van Sandra: warme choco van soja melk en kokosroom
Geroosterde spruitjes met truffelaardappeltjes
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
€ 2,15 p/p
Dit heb je nodig
- Ca 800 gram paarse spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- Ca 600 gram truffel aardappels, gewassen en in grove stukken
- 200 gram Cherrytomaatjes
- 3 el olijfolie
- Rasp van 1 citroen
- 2 tl chilivlokken(optioneel)
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- Zout en peper
- Verse basilicum en oregano
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de spruitjes en aardappeltjes over een ingevette bakplaat.
- Meng de olijfolie met de citroenrasp, chilivlokken, rozemarijn, zout en peper. Sprenkel dit over de spruitjes en aardappeltjes en hussel goed door.
- Rooster ca 15 minuten in de oven. Verdeel dan de tomaatjes en de Parmezaanse kaas erover en bak nog ca 15 minuten.
- Serveer het gerecht op de bakplaat met de verse basilicum, oregano en sprenkel er wat citroensap over.
- Eventueel kun je wat gekruide olie overhouden en dit op tafel zetten, samen met wat extra Parmezaanse kaas.
TIP: houd je van vlees, dan kun je er in blokjes gesneden chorizo aan toevoegen.
Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie