Het is weer de tijd van verse biologische paprika’s uit Nederland. Die kun je zo eten, door de sla verwerken of je maakt er een heerlijk gluten- en lactosevrij bijgerecht van. Dit recept voor gevulde paprika is extra voedzaam door de linzen. Lekker op een zomerse warme dag met een koel glas witte wijn.
Ook lekker: spelt penne met zalm en paprika
Gevulde paprika met linzen
Bijgerecht 4 personen
Dit heb je nodig
- 4 groene paprika’s
- 2 blikken linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 200 gram harde geitenkaas
- zout en peper
- olijfolie
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de linzen en geitenkaas toe en laat even doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Schep er met een lepel wat van het linzenmengsel in.
- Vet een ovenschaal licht in en zet de paprika’s er in. Rooster ongeveer 25 minuten.
Tip: zo maak je de paprika’s schoon –>
Beeld: tijdvoorpaprika.nl
Geef een reactie