De recepten die Ellemieke Vermolen maakt, deelt ze met jou in haar kookboek ‘Happy Food’. Het boek heet zo omdat de recepten ook goed voor je zijn. En dat maakt happy! Dit recept voor zalmballetjes met avocadosaus kun je heel makkelijk maken en zijn ideaal voor bij de borrel of als tussendoortje.
Zalmballetjes met avocadosaus
Dit heb je nodig
- Biologische kweekzalm of wilde zalm
- zout en peper
- peterselie
- bosuitje
- 1 eiwit
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- broodkruim (zuurdesem of spelt)
Voor de dipsaus
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- sap van halve limoen
- 6 eetlepels water
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel zout en peper
Zo maak je de zalmballetjes
- Maal de zalm, zout en peper, peterselie en het bosuitje in een keukenmachine fijn.
- Meng het eiwit, de knoflook, het paprikapoeder en het broodkruim.
- Maak balletjes van de zalm en rol ze door het mengsel.
- Verhit olie in een pan en bak de zalmballetjes gaar.
- Maak de dipsaus.
Tip: is je avocado nog niet rijp? Stop ‘m samen met een banaan of appel in een zak, dan rijpt je avocado sneller.
Bron: Happy Food – Ellemieke Vermolen
Emma van Breda zegt
Hoeveel gram zalm wordt er gebruikt in het recept?
Ursula zegt
Dag Ellemieke,
Het recept begint met “verwarm de oven voor …” maar de balletjes worden ‘olie gebakken’ aan het eind. Kunnen ze wel in de oven?
redactie zegt
Dag Ursula, je hebt helemaal gelijk. De oven hoeft niet voorverwarmd. Als je de balletjes wel in de oven wilt garen, dan kun je de balletjes even door de olie rollen en op een bakplaat met bakpapier leggen. Zo’n 15 minuutjes in de oven is voldoende.