Weer een recept van gastblogger Sandra waar het water je van in de mond loopt. Echt een aanrader om deze overheerlijke pompoenquiche te maken!
Sandra’s (H)eerlijke keuken: Gluten- en lactosevrije pompoenquiche met knolselderij
Wat heb je nodig:
Kleine quichevorm 20 cm
Voor het deeg
- 60 gram rijstmeel
- 30 gram boekweitmeel
- ½ el sesamzaad
- 40 gram kokosboter
Voor de vulling
- ¼ pompoen
- ¼ knolselderij
- 2 eieren
- Klein blikje witte bonen
- 100 ml ricedrank (sojamelk kan ook)
- 2 el oude goudse kaas, vers geraspt
- 1 el olijfolie
- Wat chili vlokken naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Pompoen en knolselderij en in blokjes snijden. Schep de groenten in een ovenschaal, meng er de olijfolie door en rooster 30 min. tot ze licht gekleurd zijn. Laten afkoelen.
- Het meel, sesamzaad, en snufje zout in een kom mengen en kokosboter toevoegen. Maak met je vingers een kruimelig deeg en voeg 3 el koud water toe, kneed even door.
- Bekleed de ingevette quichevorm met wat bakpapier, druk hierop het deeg tegen bodem en rand van de vorm. Prik gaatjes met een vork in het deeg en zet de vorm 15 minuten in de koelkast.
- Eieren, ricedrank en kaas in een kom kloppen en chilivlokken toevoegen. Meng de afgekoelde groenten met de uitgelekte witte bonen en voeg de helft van het ei mengsel toe.
- Verdeel het groentemengsel over de deegbodem en schenk er de rest van het eimengsel over. Bak de quiche in de 25 min goudbruin
Sandra’s tip: de chilivlokken kun je ook vervangen door verse salie, heel verrassend!
marijksels zegt
Lijkt me heerlijk~! Maar hoe heet moet de oven? Zowel voor het roosteren vd groenten als voor het bakken van de hele quiche
Sandra zegt
Dank voor je reactie. Voor dit heerlijke herfst recept heb ik de groenten geroosterd in het midden van een voorverwarmde hete luchtoven op ca 200 graden. Zo ook het afbakken van de quiche.
Vriendelijke groet, Sandra