“Snel, makkelijk en gezond: dat zijn de kernwoorden voor deze groente lasagne. Hiermee krijg je in één keer voldoende groente binnen. En de schotel gaart in de oven, dus dan heb jij je handen vrij om even te relaxen.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: kokos-sinaasappeltaartje
Groente lasagne uit de oven met witlof en courgette
Gluten- en lactosevrij
2 personen
4,30 euro p/p
Oven voorverwarmen op 200 graden
Dit heb je nodig
- 3 stronken witlof
- 100 gram lactosevrije roomkaas
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 300 gram courgette
- 150 ml lactosevrije slagroom
- 3 tomaten
- 25 gram geraspte Parmezaan of oude kaas
- 4 el gistvlokken
- Olijfolie
Zo maak je het
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
- Daarna snijd je het kontje van de witlof en haal je de blaadjes voorzichtig los van de stronk.
- Vervolgens snijd je de tomaat in dunne plakken. Dep deze goed droog.
- Maak een sausje van de roomkaas, slagroom, bieslook en de helft van de gistvlokken.
- Vet een ovenschaal in en maak om en om laagjes van courgette, lof, tomaat en de helft van de saus. Leg steeds de volgende laag dwars op de vorige en eindig met saus.
- Meng de andere helft van de gistvlokken met de Parmezaan en strooi dit op de bovenkant van de lasagne. Maal er wat verse peper boven en besprenkel met wat olijfolie.
- Bak de lasagne in ca 20 minuten tot hij begint te kleuren.
TIP: lekker met een frisse, groene salade!
Wist je dat…
…biologische witlof van volle grond helemaal geen bittere kern heeft. Daarvan gooi je dus minder weg. Je krijgt dan meer witlof voor je geld.
Nog meer tips hoe je snel en eenvoudig bio kunt eten?
Geef een reactie