Gastblogger Sandra had nog wat rauwe Hollandse bloemkool over en heeft dit super light gerechtje bedacht: gevulde courgette met bloemkoolrijst. Sandra: “Daarmee krijg je gelijk een flink portie groenten binnen!”
Ook lekker van Sandra: portobello met ei en Italiaanse ham
Gevulde courgette met bloemkoolrijst
€ 2,75 p.p.
4 personen
Gluten- en lactosevrij (V)
Dit heb je nodig
- 1 bloemkool
- 4 bolcourgettes
- 2 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 paprika in stukjes
- Tros cherry tomaatjes
- Zout en peper
- 4 el Parmezaanse of oude kaas, geraspt
- Olijfolie
- Wat verse groene kruiden (rozemarijn, tijm, dille) fijngesneden
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op ca 190 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Rasp de rauwe gewassen bloemkool, dat kan met een handrasp maar ook in kleine porties in een blender, tot
‘rijststructuur’. - Bak de ui en knoflook in de olijfolie even aan en voeg dan de bloemkoolrijst toe. Bak het geheel op laag vuur in 6 minuten en meng dan de stukjes paprika erdoor.
- Snijd een kapje van de bolcourgette. Verwijder de zaadjes met een lepel en hol ze een beetje uit.
- Haal de bloemkoolrijst van het vuur en meng deze met 2 eetlepel Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper, zout
en de verse kruiden toe. Vul hiermee de courgettes en zet deze in de ovenschaal. - Druppel er wat olijfolie over en wat geraspte kaas. Zet ze 25 minuten in de oven.
- De laatste 5 minuten leg je het trosje cherry tomaatjes erbij om ze te laten poffen.
Sandra’s Tip: voor een lekkere bite strooi je wat geroosterde pijnboompitjes over de courgette. Serveer er een lekkere salade bij.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie