Vind je het lastig om genoeg groente binnen te krijgen? Je kunt de groente zelfs verstoppen in je pannenkoekmix! Zo maak je bijvoorbeeld deze heerlijke paprikapannenkoeken met spinazie.
Ook lekker: Gevulde paprika met linzen
Paprikapannenkoeken met spinazie
Dit heb je nodig
- 2 oranje paprika’s
- 300g bloem
- 3 eieren
- 400ml melk
- zout, peper
- 1el olie
(Voor de vulling:)
- 600g verse spinazie
- 100g zachte geitenkaas
- handje geraspte kaas
Zo maak je het
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200C) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen.
- Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Met een staafmixer mix je nu de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar.
- Tijdens het bakken beleg je de pannenkoek aan de bovenkant met de geraspte kaas.
- De spinazie wok je even snel een in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk van het vocht eruit.
- Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken.
Tip: Koud zijn de paprikapannenkoeken ook lekker! Bak ze ’s ochtends en neem of geef mee als lunch.
Variatiemogelijkheid: Ook lekker met plakjes ontbijtspek in plaats van kaas.
Beeld: tijdvoorpaprika.nl
Maak ook
- Recept: gele paprika power smoothie
- Recept: spelt penne met zalm en paprika
- Recept: gebakken boerenkool met kikkererwten en mosterddressing
Geef een reactie