Sandra: “Dit simpele vegan kikkererwtenpasta gerecht met verse biologische snijbiet zet je binnen een half uurtje op tafel. Heerlijk met de zongedroogde tomaatjes, geroosterde walnoten en geraspte Parmezaan on top.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biologische gratin met rozemarijn
- Recept gaat verder onder de foto
Kikkererwten Penne met biologische snijbiet
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,98 p.p.
Dit heb je nodig
- 250 gram gekookte kikkererwten Penne
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1- 2 bos snijbiet, gewassen en gesneden
- 8 halfgedroogde tomaatjes in reepjes
- Grof zeezout en peper
- Verse oregano
- Handje walnoten, licht geroosterd
- Parmezaan naar smaak
- olijfolie
- Recept gaat verder onder de foto
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie, voeg de snijbiet en tomaatjes toe en bak ca 5 minuten.
- Schep hier de gare pasta door en breng op smaak met zeezout en peper. Warm nog even door.
- Serveer de pasta met verse oregano, de geroosterde walnoten en Parmezaan.
Tip: Is snijbiet niet verkrijgbaar? Je kunt het vervangen door verse wilde spinazie.
WEETJE snijbiet
Snijbiet is een bladgroente en bevat onder andere vitamine K. Deze vitamine wordt tegelijk met vet opgenomen uit je voeding en zorgt met name voor gezonde bloedvaten en een goede bloedstolling. Vitamine K zorgt ook voor een goede opname van calcium wat weer bijdraagt aan sterke botten.
Ook lekker vegan van Sandra:
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Marco zegt
Dit is niet vegan.